Blog

Klára Zurynková_foto 2Klára Zurynková, výživová poradkyně 


Klára je certifikovaná zdravotní a mindset koučka. Podporuje zdraví a prevenci z holistického pohledu. Kromě rovnováhy výživy, pohybu a bioritmu se zaměřuje i na zlepšení stravy dětí jako takové, a také ve školních jídelnách.

Věří, že zdravá výživa má zásadní vliv nejen na fyzické zdraví, ale také na chování a soustředění dětí. Reaguje na současný alarmující trend dětské obezity a ráda bude inspirovat i vedoucí školních jídelen, jak lehce zavést vyvážená, chutná a výživná jídla. Společně lze udělat v rámci prevence zdraví mnoho a také se podílet na formování budoucí generace, která bude zdravá a plná chuti - do života.

Klára v roce 2013 studovala Výživové poradenství a na poli výživy se vzdělává neustále. Až nové poznatky ve vědě - v epigenetice - ji přesvědčily k tomu, že se tomuto oboru věnuje naplno. Je fascinující, co se dá v lidském těle změnit a že se dají zvrátit i civilizační nemoci!

Klára je navíc lektorkou cvičení dětí, plavání s dětmi a v současné době se věnuje BabYoze. Vystudovala v rámci MŠMT Nové poznatky ve vzdělávání dětí - součástí byla i dětská psychologie a výživa. V roce 2023 vystudovala Health & Mindset koučink a tomuto oboru se začala věnovat naplno -  jak s jednotlivci, tak skupinově. Dokonce na Mindset akademii učila i budoucí zdravotní kouče.

Těšíme se, že se společně zaměříme na zdraví naší budoucí generace a že to přinese mnohé i vám. Malé kroky vedou k velkým změnám a výsledkům. To co uděláme pro naše zdraví dnes se totiž skutečně odrazí na naší kondici v budoucnu.






Čerstvé a sezónní potraviny jako základ jídel ve školní jídelně

Čerstvé a sezónní potraviny jako základ jídel ve školní jídelně Využívání čerstvých a sezónních surovin je klíčovým krokem k zajištění zdravější a chutnější stravy pro děti. Tyto potraviny mají nejen vyšší nutriční hodnotu, ale také lépe odpovídají ...

Jednoduché zásady správné výživy v praxi

Jednoduché zásady správné výživy v praxi   1. Pestrost a sezónnost Děti by měly mít možnost ochutnat různé potraviny a příchutě, aby si rozvíjely chutě a návyky. Tip pro jídelny: Nabízet menu založené na sezónních potravinách – ...

Každý oběd je příležitostí dát dětem to nejlepší

Jsem ambasadorkou firmy Pegas, která dodává kvalitní suroviny do školních jídelen. Uvědomujeme si, že spolupráce se školními jídelnami je zásadním krokem ke změně ve stravování dětí. Chceme vám předávat postřehy a náměty, jak vařit chutně, a při...